Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız Ramazan ayına özel sahurda ve iftarda istikrarlı ve sağlıklı beslenme mevzularında söyleşiler gerçekleştiriyor. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı Bayan Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün önderliğindeki Anne Kent Merkezi bünyesinde “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme” bahisli eğitim gerçekleştirildi.
RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME
Anne Kent Merkezi diyetisyenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimde iştirakçilere, “Ramazan ayında beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalar, iftarda gerçek beslenme nasıl olmalıdır?”, “Sahurda gerçek beslenme nasıl olmalıdır?”, “Örnek sahur ve iftar menüleri nasıl olmalıdır?”, “Ramazan’da ne tıp tatlıları tercih etmeliyiz?”, “Ara öğün tercihleri nasıl olmalıdır?”, “Sağlıklı tatlı seçenekleri neler olmalıdır?”, “Susuzluğumuzu nasıl dengelemeliyiz?”, “İftar sonrası orta öğün yapılmalı mı?” mevzularında bilgiler verildi.
“ARA ÖĞÜN YAPMAK ÖNEMLİ”
Anne Kent Merkezi Mimoza diyetisyeni Seval Taşkan, yapılan eğitimde Ramazan’da hakikat ve sağlıklı beslenme konusunda iştirakçilere bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Sahurun daha çok kahvaltı olarak tercih edilmesini lisana getiren Taşkan, ‘’15-16 saat açlık yaşadığımız için de ana ve orta öğün tercihlerine dikkat etmeliyiz. Sahur yapmak, iftar yapmak ve bir orta öğün yapmak çok kıymetli. İftardan 2 saat sonra bir orta öğün yapacak biçimde plan yapmaya çalışmalıyız. Gün içerisinde su içememekten ötürü sıvı muhtaçlığı oluşuyor. Bu muhtaçlığı, iftar ile sahur ortasındaki vakit diliminde tamamlamak değerli. Çok fazla çay, kahve, bitki çayları tüketimi sıvı kaybına neden olacağı için bunlardan çok su, meyve kon postası, süt, ayran, kefir kümesiyle kıymetlendirmek daha yanlışsız bir davranış olacaktır” tabirlerini kullandı.
“İFTARDAN SONRA TATLI YEMEK YANLIŞ”
Ramazan’da spor yapanlar içinde tavsiyeler veren Taşkan, şunları söyledi:
“Ramazan’da sporumuzu iftardan 1 ile 3 saat ortasındaki vakit diliminde yapmak yanlışsız olacaktır. İftar ile sahur ortasında ne kadar faal olursak metabolizmamız daha hoş çalışır. İftardan çabucak sonra meyve ve tatlı yemek yapılan yanlışlardan biri.” Eğitim sonunda iştirakçilere, sağlıklı şerbet, incir uyutması ve sahine tatlısı tanımları uygulamalı olarak gösterildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
EĞİTİM
03 Aralık 2025SPOR
03 Aralık 2025SAĞLIK
03 Aralık 2025TEKNOLOJİ
03 Aralık 2025EĞİTİM
03 Aralık 2025EKONOMİ
03 Aralık 2025SPOR
03 Aralık 2025
1
Sağlık deposu: Kekik çayı
2733 kez okundu
2
Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Turu Düzenledi
2702 kez okundu
3
Muğla Büyükşehir Belediyesi Anız Yangınlarına Karşı Vatandaşları Uyardı
1043 kez okundu
4
Bu yılın 10’uncu kruvaziyer gemisi de İzmir’e yanaştı
589 kez okundu
5
Antalya Büyükşehir’den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırım
529 kez okundu